''Een meisje, een meisje, we hebben een meisje!'' is het eerste wat jouw papa zei! Zo ongelooflijk trots. Wij hebben een dochter. Een prachtige dochter. Onze Emma.

 

Na een ongecompliceerde zwangerschap, volgde een zware thuisbevalling. Een half uur na jouw geboorte, vertelde de verloskundige dat zij kenmerken zag van het syndroom van Down. Op dat moment vielen wij van onze roze wolk af. Zoveel vragen! Wat houdt het syndroom van Down precies in? Is Emma verder gezond? Hoe gaan we dit aan iedereen vertellen? Hoe gaat ons leven er van nu af aan uitzien?

 

Heel veel vragen maar nog geen antwoorden.

 

Na een heftige week werd het vermoeden bevestigd. Onze dochter heeft het syndroom van Down. De diagnose is gesteld en nu verder. Door met ons leven als gezinnetje. Dat ging met vallen en opstaan. Een achtbaan aan emoties en onzekerheid. Maar wat deed jij het goed, lieve Emma. Iedere keer als jij ons met je mooie ogen aankeek, gaf dat een gevoel van rust. Alsof we samen wisten; Het komt wel goed.

 

De eerste onderzoeken en controles bij de kinderarts. Natuurlijk spannend. Gelukkig zijn er geen medische complicaties. Emma is gezond. Wat een opluchting!

 

Samen terug op de roze wolk, genieten van alle liefde en warmte van de mensen die dicht bij ons staan. Maar vooral genieten van jou! Ons eerste kindje. Alles nieuw en bijzonder. Anders dan bij anderen, maar toch ook heel gewoon. 

 

We stonden er niet alleen voor. Met de goede begeleiding van onze fysiotherapeute, logopediste en early intervention begeleidster, werd er hard gewerkt. Alle mijlpalen waren een feestje. De eerste keer omrollen, kruipen en jouw eerste stapjes. Misschien net iets later dan normaal. Maar daardoor alleen maar meer bijzonder. 

 

Nu ben je inmiddels 4 jaar. Al een echte dame en een trotse grote zus! Met je pittige en speelse karakter, ben je in het speciaal onderwijs goed op je plek. Je geniet van elke schooldag en maakt mooie stappen in je ontwikkeling. 

 

Lieve Emma, wij zijn zo ontzettend trots op jou en heel erg benieuwd hoe jij later gaat worden. Hoe zal het zijn, als jij je verhalen steeds beter kunt gaan vertellen. Stap voor stap gaan we verder. Er zijn nog veel bruggen te nemen. Maar samen gaan wij er komen! Het zal niet gemakkelijk zijn, maar het is zo de moeite waard!